سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دانش بیش از آن است که به شمار در آید، پس از هر چیز نیکوترینش را برگیر . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
https://keramatzade.com

فرانشیز ،شاید برای شما هم پیش آمده باشد که برای دریافت خسارت به شرکت بیمه مراجعه کرده‌ و با مبلغی کمتر از آنچه انتظار داشتید مواجه شده باشید، و یا هنگام استفاده از بیمه درمان خود، بخشی از هزینه‌ها را شخصا پرداخت کرده‌اید!فرانشیز ، به این بخش از هزینه‌های درمان و یا بخشی از خسارت که بیمه‌گذار پرداخت میکند در اصطلاع فرانشیز ، بیمه گفته می‌شود.

در ادامه به تعریف فرانشیز بیمه و انواع آن و راه‌کار حذف فرانشیز در برخی از بیمه‌ها می‌پردازیم.

معنای لغوی فرانشیز

اگر بخواهیم معنای لغوی و ریشه‌ای کلمه فرانشیز ، (franchise) را در زبان‌های مختلف برسی کنیم این کلمه در زبان انگلیسی با تلفظِ فرنچایز به معنی حق امتیاز است و در دنیای تجارت و مارکتینگ کاربرد فراوانی دارد، مانند حق امتیاز فروش یک برند در یک منطقه که به شخصی واگذار شود، در زبان فرانسه به معنی حق رای دادن است؛ در زبان فرانسوی قدیمی و معنای ریشه‌ای آن به معنای آزادی، معافیت، حق و امتیاز است.

اما در بیمه با هیچ یک از معانی لغوی این کلمه سروکار نداریم؛ کلمه فرانشیز ، در عرف بیمه به معنای آن بخش از خسارت است که بیمه‌گذار پرداخت میکند و به آن سهم بیمه‌گذار و خودپرداخت هم می‌گویند.

البته با توجه به نحوه محاسبه فرانشیز ، بیمه و معنای لغوی آن، استفاده از این لغت کاملا اشتباه است اما در حال حاضر به صورت یک عرف مسلم درآمده است. اگر بخواهیم اصطلاح درستی را به‌کار ببریم، در زبان انگلیسی و فرانسه کلمه deductible استفاده می‌شود و به معنی محاسبه‌شده و یا کسر‌پذیر است؛ یعنی مبلغی که قابلیت این را دارد که مبلغی از آن کم شود.


فرانشیز بیمه چیست؟

در اصطلاحات بیمه فرانشیز ، به صورت زیر تعریف شده است؛

فرانشیز:

به آن بخش از هر خسارت که به عهده ‌بیمه‌گذار است و مقدار آن در ‌بیمه‌نامه مشخص ‌می‌شود فرانشیز ، بیمه گفته می‌شود.

انواع فرانشیز بیمه

در این بخش با مثال‌هایی ساده به معرفی و توضیح انواع فرانشیز ، بیمه می‌پردازیم:

فرانشیز به صورت رقمی معین و ثابت

فرانشیز ، در بیشتر مواقع به صورت رقمی معین و ثابت است که در بیمه‌نامه مشخص شده و از میزان خسارت پرداختی کسر می‌گردد.

مثلا در یک قرارداد بیمه مبلغ یک میلیون تومان را به عنوان فرانشیز ، خسارت مشخص می‌نمایند و هنگام پرداخت خسارت این مبلغ مشخص شده از مبلغ خسارت پرداختی کسر می‌شود. (معمولا با “سقف فرانشیز ،” مشخص می‌شود)

فرانشیز درصدی از  مبلغ مورد‌بیمه

فرانشیز ، در بعضی مواقع درصدی از مبلغ بیمه است و در قرارداد بیمه مشخص می‌گردد و هر چقدر مبلغ مورد‌بیمه بیشتر باشد فرانشیز ، به همان نسبت بالاتر خواهد بود.

مثلا در یک قرارداد 100 میلیون تومانی 10 درصد قرارداد یعنی مبلغ 10 میلیون تومان را به عنوان فرانشیز ، مشخص می‌نمایند.

فرانشیز به صورت درصد ثابتی از خسارت

فرانشیز ، در برخی موارد دیگر به صورت درصد ثابتی از خسارت است. به این معنی که بیمه‌گذار بر اساس درصد معینی که در بیمه‌نامه به عنوان فرانشیز درج شده است در پرداخت خسارت با بیمه‌گر سهیم می‌شود و معمولا مبلغ اندکی است.

مثلا در یک قرارداد میزان فرانشیز ، 20 درصد خسارت مشخص شده است، مبلغ خسارت در ضریب فرانشیز ، ضرب شده و از مبلغ خسارت کسر می‌گردد.

خسارت 100 میلیون تومان

فرانشیز ، بیمه 10 درصد

میزان خسارت پرداختی توسط شرکت بیمه    80.000.000 = (100.000.000 × 20%) – 100.000.000

فرانشیز ترکیبی

در بسیاری از انواع بیمه برای محاسبه فرانشیز ، بیمه از ترکیب سقف خسارت (همان رقم معین و ثابت) و درصد فرانشیز استفاده می‌شود.

مثلا در یک بیمه تعیین می‌شود که فرانشیز ، بیمه 10 درصد خسارت و یا تا سقف 100 هزار تومان است؛ هرکدام که کمتر باشد.

تعیین سقف غرامت

نوع دیگری از فرانشیز ، بیمه نیز وجود دارد که در آن سقف غرامت پرداختی را مشخص می‌نمایند و تحت هیچ شرایطی خسارت بیشتری پرداخت نمی‌شود.

مثلا در یک قرارداد بیمه تعیین می‌شود که سقف پرداخت غرامت 500 میلیون تومان است و باقی خسارت به عهده خود بیمه‌گذار است؛ معمولا در مواردی که ریسک بیمه بالا است از این نوع فرانشیز ، استفاده می‌شود.

دلایل اِعمال فرانشیز بیمه و توجیه اقتصادی آن

آمارها و تحقیقات نشان می‌دهد افراد نگران خسارت‌های جزئی نیستند بلکه نگران خسارت‌های میلیونی هستند که ممکن است برای خودشان و یا دیگران به وجود آید.

مثلا در تصادفات خودرو اگر خسارت‌های جزئی مانند سائیدگی مختصر گلگیر و یا شکستن یک چراغ کوچک رخ دهد برای مالک خودرو نگرانی ایجاد نمی‌نماید؛ اما خسارت‌های جانی و دیه قطعا موجب نگرانی هر فردی می‌شود و ممکن است برای جبران خسارات اینچنینی تمام دارایی فرد از دست برود؛ با در نظر گرفتن این شرایط پرداخت فرانشیز ،و بخشی از خسارت برای بیمه‌گذار امکان‌پذیر است.

دیگری هم برای اعمال فرانشیز ، وجود دارد از جمله:

وجود فرانشیز ، بیمه منجر به کاهش تعهدات بیمه‌گر شده و متعاقبا موجب تخفیف و ارزانتر شدن حق‌ بیمه می‌شود.

در برخی مواقع وجود فرانشیز، باعث روی آوردن بیشتر بیمه‌گذاران به قوانین رانندگی شده و رعایت این اقدامات پیشگیرانه به نفع کل جامعه است.

در برخی بیمه‌ها مخصوصا بیمه‌های درمان تکمیلی، فرانشیز مانع از مراجعات بی‌دلیل و وسواس‌گونه و مکرر بیمه‌شده به مراکز درمانی می‌شود.

وجود فرانشیز منجر به کاهش مراجعه بیمه‌گذاران برای دریافت خسارت‌های جزئی می‌‌گردد و این امر باعث صرفه‌جویی در هزینه‌های اداریِ شرکت‌های بیمه و در نتیجه کاهش حق‌بیمه می‌شود.

بنابراین فرانشیز با اهدافی همچون کاهش و حذف خسارات‌ جزیی، ترغیب بیمه‌گذاران به مراقبت از موضوع بیمه و همچنین جلوگیری از طرح دعاوی برای خسارت‌های جزیی مطرح شده است.


فرانشیز تلفظ فرانسوی لغت franchise است و به معنای معافیت، مصونیت و آزادی است. اما کاربرد این کلمه در بیمه ارتباطی با معنی لغوی این کلمه ندارد. کاربرد این کلمه در بیمه به طور کلی اشتباه است اما به صورت عرف و اصطلاحی همه‌گیر جا افتاده است. به همین دلیل خود شرکت‌های بیمه و دیگر ارگان‌ها نیز از همین لغت استفاده می‌کنند. معادل این مقوله در زبان انگلیسی، لغت deductible است.

زمانی که فرد بیمه شده و یا بیمه‌گذار به شرکت بیمه برای دریافت خسارت مراجعه می‌کند، ممکن است متوجه شود که تمام هزینه خسارت به او پرداخت نمی‌شود و تصور کند که شرکت بیمه قرارداد را به درستی رعایت نمی‌کند و یا اشتباهی رخ داده است؛ اما این اختلاف پرداخت قبلا در قرارداد ذکر شده بوده و بیمه‌گذار موافقت خود را در رابطه با این موضوع اعلام کرده بوده است.

به هزینه‌ای که خود بیمه‌گذار برای خسارت پرداخت می‌کند، فرانشیز بیمه گفته می‌شود. وجود فرانشیز بیمه معمولا در بیمه‌های تکمیلی و بیمه بدنه مورد توجه قرار می‌گیرد. اگر می‌خواهید در مورد فرانشیز بیمه بیشتر بدانید ادامه مطلب را از دست ندهید.

در قرارداد‌های بیمه بخشی از خسارت توسط بیمه‌گذار یا خود فردی که دچار خسارت شده پرداخت می‌شود که این مبلغفرانشیز نام دارد.

فرانشیز بیمه فقط در ایران وجود ندارد و در سراسر جهان این قوانین به شکل‌ها و درصد‌های مختلفی وجود دارد. چیزی که فرد بیمه‌گذار ممکن است فراموش کرده باشد این است که میزان فرانشیز همیشه در بیمه‌نامه ذکر می‌شود و خود او با این قانون موافقت، تایید و امضا کرده.

فرانشیز بیمه معمولا به صورت درصد و یا یک عدد و یا ترکیبی از آن ذکر می‌شود. هر چه قدر فرانشیز شرکت بیمه کمتر باشد، هزینه کمتری بر عهده بیمه‌گذار قرار می‌گیرد و بیشتر خسارت را خود شرکت بیمه پرداخت می‌کند. به طور خلاصه می‌توان گفت فرانشیز مبلغ و یا درصدی مشخص از خسارت است که برعهده بیمه‌گر نیست و پرداخت حق بیمه ارتباطی با فرانشیز ندارد.

انواع فرانشیز بیمه

1- فرانشیز با نرخ مشخص

عموما فرانشیز به صورت عدد و رقمی ثابت مشخص شده و همان مقدار از خسارت را بیمه‌گذار پرداخت می‌کند. در این نوع بیمه، سقف مشخصی برای پرداخت‌های بیمه در نظر گرفته می‌شود و تحت هیچ شرایطی مبلغی بیشتر از آن به بیمه‌گذار تعلق نمی‌گیرد.

برای مثال: اگر سقف غرامت 70 میلیون تومان باشد و خسارت 100 میلیون تومان باشد، بیمه تعهدی در قبال پرداخت 30 میلیون تومان خسارت دیگر نخواهد داشت. از طرفی دیگر در خسارتی 75 میلیون تومانی، این نوع فرانشیز می‌تواند از فرانشیزهایی بیست درصدی به صرفه‌تر باشد.

2- فرانشیز درصدی از مبلغ مورد بیمه

در نوعی از بیمه‌ها، فرانشیز به عنوان درصدی از مبلغ بیمه در نظر گرفته می‌شود و هرچه‌قدر مبلغ مورد بیمه بالاتر باشد، به همان نسبت فرانشیز بیشتری نیز باید بیمه‌گذار پرداخت کند.

فرانشیز به عنوان درصد ثابتی از خسارت

گاهی اوقات فرانشیز به عنوان مبلغی ثابت معین نمی‌شود و درصدی مشخص از خسارت را به فرانشیز اختصاص می‌دهند که عموما مبلغی ناچیز است. هر اندازه‌ای که خسارت مبلغ بیشتری داشته باشد، فرانشیز بیشتری به آن تعلق می‌گیرد و مبلغ بیشتری را خود فرد خسارت دیده پرداخت می‌کند و برعکس.

برای مثال: اگر فرانشیز بیمه بیست درصد باشد، در یک خسارت یک میلیون تومانی مبلغی معادل دویست هزار تومان را فرد بیمه شده پرداخت می‌کند. اگر در همین شرایط یکسان فرد بیمه شده ده میلیون تومان خسارت دیده باشد، دو میلیون تومان از هزینه‌ها را خود او پرداخت خواهد کرد.

فرانشیز ترکیبی

در انواع بسیاری از بیمه‌ها، فرانشیز به صورت ترکیبی معین می‌شود. به این صورت که از سقف خسارت و درصد فرانشیز برای محاسبه خسارت پرداختی استفاده می‌شود. برای مثال یا فرانشیز 20% و یا سقف بیمه از مبلغ کسر می‌شود و انتخاب بین این دو گزینه بستگی به این دارد کدام یک کمتر باشد .

چرا از فرانشیز بیمه استفاده می‌شود؟

فرانشیز در مدیریت خطر اهمیت بالایی دارد و عموما در اکثر رشته‌های بیمه وجود دارد و فوایدی سه جانبه، هم برای بیمه‌گذار، هم برای جامعه و هم برای بیمه‌گر دارد. افراد خسارت دیده عموما نگران خسارات جزئی و هزینه‌های کم نیستند اما در موارد دیگر ممکن است خسارت به سنگینی تمام دارایی‌های فرد تمام شود.

برای مثال: ممکن است فردی بتواند از هزینه یک بیماری کوچک و ساده چشم‌پوشی کند اما برای جبران هزینه اعمال جراحی سنگین به بیمه احتیاج دارد.در چنین مواردی پرداخت فرانشیز برای خسارت دیده منطقی‌تر و مقدور است.

دلیل دیگری که باعث وجود فرانشیز بیمه می‌شود این است که تعهدات بیمه‌گر کاهش می‌یابد و برای شرکت بیمه توجیه اقتصادی و تخفیف در حق بیمه می‌شود.فرانشیز باعث می‌شود که بیمه‌گذار برای هزینه‌های جزئی‌تر، کم‌تر به بیمه مراجعه کند و موجب صرفه‌جویی در هزینه‌های شرکت بیمه و صرفه اقتصادی برای آن شرکت بشود.

گاهی ضرورت وجود فرانشیز برای رعایت بیشتر هنجارهای اجتماعی، احتیاط بیشتر، رانندگی امن‌تر و دیگر مسائلی است که مجموعا به سلامت جامعه کمک می‌کند. در بیمه‌های درمان تکمیلی وجود فرانشیز می‌تواند از مراجعه بی‌دلیل مراجع به درمانگاه جلوگیری کرده و مانع از اتلاف انرژی در بخش درمان و ارگان‌های دیگر شود.

سخن پایانی

قطعا انواع فرانشیز نسبت به نوع بیمه، فرد بیمه شده و حتی میزان خسارت تفاوت خواهد داشت. با مطالعه دقیق نوع فرانشیز و محاسبات شخصی، هرکسی می‌تواند بهترین نوع بیمه را متناسب خودش انتخاب کند

Source :
azki.com
bimebazar.com
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
 


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط احمدرضا کرامت 100/11/16:: 4:27 عصر     |     () نظر

انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث

انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث  مخصوصا برای کسانی‌که با رانندگی خوب و محتاطانه به رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی پرداختند. انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث  ،یا در صورت بروز تصادفی که مقصر بوده‌اند پرداخت هزینه خسارت را شخصا بر عهده گرفته‌اند، در زمان فروش خودروی قدیمی و خرید اتومبیل جدید اهمیت بسیاری دارد.

انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث  ،به همین دلیل این پرسش که «چگونه تخفیف بیمه شخص ثالث را انتقال دهم؟» همواره یکی از دغدغه‌های مالکان خودرو به‌حساب می‌آید؛ انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث  ،سوالاتی که با تغییر قوانین بیمه‌ای مرتبط با خرید بیمه شخص ثالث در هر سال، مرتب بر تعداد آن‌ها افزوده می‌شود.

براساس جدیدترین ویرایش قانون در سال 1400، همچنان شانس انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث  ، به خودروی جدید و اعضای درجه یک خانواده وجود دارد.

اما چگونه می‌توانیم تخفیف بیمه را انتقال بدهیم؟ امکان حفظ تخفیف بیمه شخص ثالث در زمان خرید تحت چه شرایطی محفوظ است؟ پیشنهاد می‌دهیم برای پاسخ به این سوال‌ها و پرسش‌های دیگری که درباره‌ی این موضوع در ذهنتان نقش بسته است، در ادامه‌ی این مقاله با ما همراه باشید.

انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث و اهمیت آن برای مالکان خودرو

انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث  ، برخلاف بیمه بدنه برای همه خودروهای سبک، نیمه‌سنگین و سنگین اجباری است. شخص ثالث به کسی اطلاق می‌شود که خسارت جانی یا مالی به او وارد شده؛ در حقیقت شخص اول «راننده مقصر»، شخص دوم «بیمه» و شخص ثالث، «فرد خسارت‌دیده» است.

شرایط جدید انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث در سال 1400

تا اواخر سال 1399 نحوه انتقال بیمه شخص ثالث به این شکل بود که فروشنده می‌توانست ثمره رانندگی ایمن یا عدم دریافت خسارت از شرکت‌های بیمه را در قالب تخفیف بیمه شخص ثالث به خریدار خودروی جدید انتقال بدهد.انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث  ، البته این انتقال تحت شرایط زیر ممکن بود:

  • هر 2 خودرو در یک دسته‌بندی کاربری قرار داشته باشند. مثلا یکی کامیون یا وانت و دیگری سواری نباشد.
  • انتقال قطعی سند مالکیت صورت گرفته و معامله در قالب وکالت‌نامه (کاری، بلاعزل، تعویض پلاک و …) و قول‌نامه انجام نشده باشد.
  • انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث طی فرآیندهای قانونی صدور سند قطعی جدید انجام شود.

اما با شروع سال 1400 قانون جدیدی برای انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث برقرار شده است.انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث  ، اکنون براساس ویرایش جدید قانون، انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث پیش از انقضای اعتبار آن تنها به خودروی جدید مالک اتومبیل یا اعضای درجه یک خانواده او امکان‌پذیر خواهد بود.

پس باید به صراحت اعلام کنیم امکانانتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث  ، به خریدار خودرو، در صورتی‌‌ که او شخصی از میان همسر، پدر، مادر و فرزندانِ فروشنده نباشد، دیگر وجود نخواهد داشت. البته در صورت فروش خودرو به اعضای درجه یک خانواده نیز 3 شرط بالا هم‌چنان برقرار هستند.

تغییرات انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث و علت آن

بسیاری علت این تغییرات قانونی را عدم اطلاع برخی فروشندگان از شرایط و انتقال ناخواسته تخفیف بیمه شخص ثالث به مالک جدید می دانند. موردی که پس از انتقال سند قطعی برای مالک قبلی یک خسارت به حساب می‌آمد و اگر او در این زمان جهت بازپس‌گیری تخفیف بیمه خود اقدام می‌کرد، قانون راهی پیش پایش نمی‌گذاشت.

از سوی دیگر وقتی قابلیت انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث  ، به خریدار وجود داشته باشد، عملا نگاه تشویقی به رانندگان مطیع قانون از میان می‌رود و یک راننده متخلف و بدسابقه می‌تواند با خرید اتومبیل جدید از تخفیف‌های تشویقی بیمه شخص ثالث راننده‌ای قانون‌مدار برخوردار شود!

طبق مواردی‌که در قوانین جدید سال 1400 به آنها اشاره شده، چنان‌چه فردی به هر نحوی تخفیف بیمه ثالث خود را به شخص دیگری خارج از دایره اعضای درجه یک خانواده‌ منتقل کند، مجرم شناخته می‌شود.

در صورت فوت صاحب خودرو نیز تخفیف بیمه اتومبیل او قابل انتقال به وارث یا یکی از وارثان و نماینده قانونی وی خواهد بود.

انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث چگونه انجام می‌شود؟

انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث  ، براساس قانون سال 1400 می‌تواند در حالت‌های زیر اتفاق بیفتد:

در پاسخ به این پرسش که در ذهن بسیاری از مالکان خودرو وجود دارد، باید به روشنی بگوییم: «عدم انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث  ، حین فروش خودرو هیچ مشکلی به‌وجود نمی‌آورد.

تنها اگر در زمان مناسب اقدامی در این خصوص صورت ندهید، در حقیقت تخفیف بیمه ثالث خود را از دست داده‌اید.» اما از نگاه قانون این انتقال یک انتخاب از سوی مالک خودر به حساب می‌آید و اجباری برای آن در نظر گرفته نشده است.

همچنین در صورت عدم انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث  ، و هم‌نام نبودن سند خودرو و بیمه‌ نامه شخص ثالث بازهم شرکت بیمه‌گر موظف به پرداخت خسارت‌های احتمالی به طرف مقابل طبق قوانین و تعهدات خود خواهد بود.

حتی می‌توان از بیمه شخص ثالث به‌عنوان وثیقه در دادگاه استفاده کرد. به بیان ساده‌تر تخفیف بیمه ثالث تنها هزینه سالانه تمدید بیمه را کاهش می‌دهد و تفاوتی در نوع خدمات پدید نمی‌آورد.

نکات مهم در زمان انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث

انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث  ، در نظر بسیاری از مالکان خودرو یک موضوع گُنگ و پرابهام است. دلیل این ابهام را نیز می‌توان اعمال تغییرات و اصلاحات جدید در قوانین طی هر سال دانست.

بر همین اساس در این بخش می‌کوشیم به چند سوال پرتکرار در این زمینه پاسخ بدهیم. پرسش‌هایی که تا حد زیادی در میان کسانی‌که قصد دارند درباره برگرداندن تخفیف بیمه اطلاعات کسب کنند، مشترک هستند.

1- آیا انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث باید به‌صورت کامل صورت بگیرد یا انتقال بخشی از آن و حفظ بخش دیگر نیز امکان‌پذیر است؟

انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث  ، باید به‌صورت کامل انجام بشود و انتقال بخشی از آن به هیچ‌وجه امکان ندارد.

2- آیا برای انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث به خودروی جدید یا اقوام درجه یک باید تا انقضای بیمه‌نامه صبر کرد؟

خیر. برای این کار نیازی به انتظار تا اتمام بیمه شخص ثالث تخفیف‌دار و انقضای آن نیست. اما باید توجه داشت که زمانی می‌توان تخفیف را به خودروی جدید منتقل کرد که زمان تمدید بیمه شخص ثالث آن خودرو فرارسیده باشد.

3- آیا برای انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث به فرزندان محدودیت سنی وجود دارد؟

بله، امکان انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث به فرزندانی که هنوز به سن هجده سال تمام نرسیده‌اند وجود ندارد.

4- آیا در صورتی‌ که خودروی‌مان‌ را فروخته و تا مدتی قصد خرید خودروی جدید نداشته باشیم، می‌توانیم تا زمان خرید اتومبیل جدید، تخفیف بیمه شخص ثالث‌مان را حفظ کنیم؟

بله. برای این کار باید به نمایندگی یا دفتر مرکزی شرکت بیمه‌گر خود مراجعه و گواهی تخفیف سنوات بیمه شخص ثالث‌تان را دریافت کنید تا در زمان خرید خودروی جدید روی بیمه شخص ثالث آن اعمال شود.

البته توضیح ضروری این‌که اگر خودروی جدید شما صفرکیلومتر باشد، برای انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث باید تا سررسید انقضای بیمه ثالث صادر شده از سوی کارخانه که معمولا یک‌ساله است صبر کنید.

در قانون جدید این امکان نیز فراهم شده که اگر سابقه خسارتی نداشته باشید، در فاصله زمانی بین خرید 2 خودرو، باز هم سالانه 5 درصد تخفیف بیمه شامل حال‌تان بشود. در چنین شرایطی استفاده از مشاوره آنلاین مدیر بیمه را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

5- آیا برای انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث حتما باید خودرو را فروخته باشیم؟

بله، فروش قطعی خودرو خارج از چارچوب‌های وکالتی و قول‌نامه‌ای برای انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث  ، به خودروی جدید خود یا بستگان درجه اول الزامی است.

6- آیا امکان انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث در شرایطی‌که تاریخ انقضای آن گذشته و تمدید نشده باشد وجود دارد؟

خیر. تخفیف بیمه‌نامه فاقد اعتبار و منقضی‌شده قابل انتقال نیست. پس باید توجه داشته باشید اگر بیمه شخص ثالث خودروی شما رو به اتمام است و قصد فروش و انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث  ، آن به خودروی جدید خودتان یا دیگر بستگان درجه یک را دارید، حتما آن‌را سر موعد مقرر تمدید کنید.

7- اگر بیمه شخص ثالث را به‌صورت آنلاین خریداری کرده باشیم، چگونه می‌توانیم از صحت آن اطمینان حاصل کنیم؟

برای حصول اطمینان از صحت و اعتبار بیمه شخص ثالثی که به‌صورت آنلاین برای شما صادر شده می‌توانید به سایت بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران و سامانه سَنهاب مراجعه و تنها با چند کلیک صحت بیمه‌نامه را تائید کنید. بدیهی است در صورت عدم صحت بیمه‌نامه امکان انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث  ، آن نیز وجود ندارد.

8- آیا امکان تجمیع تخفیف بیمه‌نامه منتقل شده به خودروی جدید با تخفیف بیمه شخص ثالث خود آن وجود دارد؟

خیر، در این شرایط میزان تخفیف بیشتر از میان خودروی قبلی و جدید، سقف تخفیفی است که بیمه برای بیمه‌نامه شخص ثالث آن خودرو لحاظ می‌کند.

پیشنهاد مدیر بیمه

انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث خودرو، مخصوصاً اگر سال‌های سال برای ذخیره کردن آن تلاش کرده باشید، امکانی است که هرگز پیشنهاد نمی‌کنیم با فروش خودرو آن‌ را از دست بدهید.

هم‌چنین با توجه به جزئیات و ریزه‌کاری‌های قانونی توصیه می‌شود پیش از فروش خودرو و انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث، حتما از مشاوره‌های شرکت‌های معتبری که در این زمینه فعالیت می‌کنند و برخوردار از سایت‌های ثبت‌شده هستند، بهره بگیرید.

توصیه میکنم پرسش خود را زیر این پست بنویسید و کارشناسان ما در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخ شما را خواهند داد.

با وجود تلاش ما در جهت گردآوری یک نوشتار جامع درباره‌ی شرایط و نیازمندی‌های انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث در سال 1400 بازهم این امکان وجود دارد که در شرایط خاص مدنظر شما یا انتقال اصلا ممکن نباشد یا قانون‌گذار پیش‌نیازهای آن در نظر نگرفته باشد.

بنابراین اگر احساس می‌کنید موضوعی در سابقه بیمه‌ای خودروی شما وجود دارد که می‌تواند مانع از انتقال آن براساس قوانین جدید شود، حتما پیش از هر اقدامی از مشاوره افراد آگاه و یا کارشناسان مدیر بیمه کمک بگیرید تا امکان تخفیفی که برای شما فراهم شده از بین نرود.

 

Source:bimebazar.com
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
 


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط احمدرضا کرامت 100/11/16:: 4:20 عصر     |     () نظر

 

تمدید بیمه شخص ثالث ،انتخاب بهترین بیمه شخص ثالث، یکی از دغدغه‌های اصلی‌ست که صاحبان خودرو معمولاً با آن مواجه هستند. تمدید بیمه شخص ثالث ،بنابراین بهتر است پیش از خرید بیمه شخص ثالث با مقایسه‌ دقیق و استعلام قیمت معتبرترین شرکت‌های بیمه، از انتخاب بهترین بیمه‌ اطمینان حاصل کرد.

تمدید بیمه شخص ثالث ،بیمه شخص ثالث یکی از متداول‌ترین انواع بیمه محسوب می‌شود که داشتن آن برای صاحبان وسایل نقلیه اجباری است.تمدید بیمه شخص ثالث ، بنابراین، تمام وسایل نقلیه ملزم به داشتن بیمه ثالث هستند.

تمدید بیمه شخص ثالث ،شخص ثالث کسی است که در حادثه رانندگی متحمل زیان مالی یا جانی می‌شود.تمدید بیمه شخص ثالث ،راننده مقصر لازم است تحت پوشش این بیمه قرار بگیرد تا هنگام وقوع حادثه‌، شرکت بیمه خسارت وارد شده بر شخص ثالث را پرداخت کند.

استعلام بیمه شخص ثالث ،تمدید بیمه شخص ثالث

در صورتی‌که قصد خرید بیمه شخص ثالث را دارید، مدیر بیمه  این امکان را برای شما فراهم آورده است. تمدید بیمه شخص ثالث ،شما می‌توانید با مقایسه شرایط و پوشش شرکت‌های بیمه‌، بهترین بیمه شخص ثالث را انتخاب نمایید و بیمه خود را اینترنتی خریداری کنید. نسخه دیجیتال بیمه‌ خریداری شده به‌صورت آنلاین برای شما صادر می‌شود.

در صورت نیاز به نسخه فیزیکی، بیمه نامه درب منزل یا محل کار به‌ صورت رایگان به شما تحویل داده می‌شود.

نحوه محاسبه قیمت بیمه شخص ثالث ،تمدید بیمه شخص ثالث

چند عامل، تعیین‌کننده قیمت بیمه شخص ثالث است که در ادامه به آنها می‌پردازیم:

تمدید بیمه شخص ثالث ،حق بیمه شخص ثالث و میزان پوشش‌های آن بر اساس دیه‌ یک انسان در ماه حرام محاسبه می‌شود.

1- تمدید بیمه شخص ثالث،مبلغ دیه:

مبلغ دیه، هر سال از سوی بیمه مرکزی تعیین می‌شود که برای سال 1400 معادل 640 میلیون تومان در ماه حرام و 480 میلیون تومان در ماه غیرحرام است.

ماه‌های حرام: ذی‌القعده، ذی‌الحجه، محرم و رجب

2- تمدید بیمه شخص ثالث ،نرخ بیمه شخص ثالث:

حق بیمه شخص ثالث سالیانه تغییر می‌کند. تمدید بیمه شخص ثالث ،نرخ بیمه شخص ثالث سال 1400 نسبت به سال گذشته با افزایش قیمت همراه بوده که این امر ارتباط مستقیم با افزایش مبلغ دیه سال 1400 دارد.

3- تمدید بیمه شخص ثالث،تخفیف بیمه شخص ثالث:

تخفیف بیمه شخص ثالث که در واقع همان درصد تخفیف عدم خسارت است، به تعداد سال‌هایی باز می‌گردد که بیمه‌گذار یا راننده در تصادف مقصر شناخته نشده و از بیمه ثالث خود استفاده نکرده است.

نحوه اعمال تخفیف عدم خسارت در جدول زیر قابل مشاهده است:

تخفیف عدم خسارتدرصد تخفیف
سال اول 5 ?
سال دوم 10 ?
سال سوم 15 ?
سال چهارم 20 ?
سال پنجم 25 ?
سال ششم 30 ?
سال هفتم 35 ?
تخفیف عدم خسارتدرصد تخفیف
سال هشتم 40 ?
سال نهم 45 ?
سال دهم 50 ?
سال یازدهم 55 ?
سال دوازدهم 60 ?
سال سیزدهم 65 ?
سال چهاردهم 70 ?

 

4- مدت اعتبار بیمه ‌نامه:

بیمه‌نامه‌های شخص ثالث ممکن است کوتاه مدت یا یک‌ساله صادر شوند.

  • بیمه‌نامه یک‌ساله: در این بیمه‌نامه‌ها شروع و پایان اعتبار بیمه‌نامه مشخص است، برای 365 روز سال اعتبار دارند و خرید آن‌ها نسبت به بیمه‌نامه‌های کوتاه‌مدت مقرون به‌صرفه‌تر است.
  • بیمه‌نامه‌ کوتاه‌مدت: اگر بیمه‌گذار توان پرداخت یکجای حق بیمه بلندمدت را نداشته باشد یا قصد فروش وسیله نقلیه‌اش را داشته باشد، می‌تواند بیمه‌نامه کوتاه‌مدت 2 ماهه، 3 ماهه، 4 ماهه، 6 ماهه یا 9 ماهه را خریداری کند. تمدید بیمه شخص ثالث ،این دسته از بیمه‌گذاران باید توجه داشته باشند که اگر تجمیع ماه‌های آن‌ها به یک‌سال نرسد، تخفیف عدم خسارت در آن‌ها محاسبه نمی‌شود.

5- تمدید بیمه شخص ثالث ،کاربری خودرو:

کاربری‌ خودرو بر میزان پرداخت حق بیمه شخص ثالث تاثیرگذار است.تمدید بیمه شخص ثالث ، برخی خودروها ‌هنگام رانندگی نسبت به خودروهای دیگر در معرض خطر بیشتری هستند، در نتیجه بیمه‌گذارانِ این خودروها موظف به پرداخت حق بیمه‌ بالاتری می‌باشند. چند نمونه از کاربری‌های خودرو که حق بیمه شخص ثالث آن‌ها ممکن است بالاتر باشد، عبارتند از:

  • آمبولانس
  • آتش‌نشانی
  • تاکسی‌ برون شهری
  • تاکسی درون شهری
  • تاکسی‌های بی‌سیم و اینترنتی
  • بیمه بارکش
  • کاربری صنعتی

6- تمدید بیمه شخص ثالث،جریمه دیرکرد تمدید بیمه‌نامه شخص ثالث:

برای محاسبه جریمه دیرکرد روزانه بیمه شخص ثالث می‌توانید از فرمول زیر استفاده کنید:

حق بیمه خودرو تقسیم بر 365 روز سال = محاسبه جریمه دیرکرد یک روز

پوشش‌های بیمه شخص ثالث ،تمدید بیمه شخص ثالث

بیمه شخص ثالث خسارت‌های جانی، مالی و خسارت سرنشین یا راننده را تحت پوشش قرار می‌دهد:

خسارت جانی یا بدنی: به هزینه‌‌هایی گفته می‌شود که به‌منظور درمان افراد آسیب دیده در یک حادثه رانندگی یا به‌عنوان غرامت فوت و نقص عضو پرداخت می‌شود.

خسارت مالی: هزینه‌ای است که برای جبران خسارت مالی وارد شده بر خودرو و اموال افراد زیان دیده پرداخت می‌شود. لازم به ذکر است که راننده مقصر شامل این جبران خسارت نیست. سقف پوشش مالی بیمه شخص ثالث در سال 1400 حداقل 16 میلیون تومان و حداکثر 320 میلیون تومان است. سقف تعهدات مالی ارائه شده در شرکت‌های بیمه می‌تواند متفاوت باشد.

خسارت راننده: در این مورد، راننده‌ خودروی مقصرِ حادثه نیز تحت پوشش بیمه شخص ثالث قرار می‌گیرد، با این تفاوت که بیمه تنها خسارت‌های جانی را  تحت پوشش قرار می‌دهد و در قبال خسارت‌های مالی تعهدی ندارد. لازم به ذکر است، پرداخت خسارت در صورتی انجام می‌شود که راننده دارای گواهینامه معتبر و مرتبط با وسیله نقلیه باشد.

تمدید بیمه شخص ثالث ومعیار انتخاب بهترین بیمه شخص ثالث

  • توانگری مالی شرکت: توانگری مالی از جمله شاخص‌هایی است که هرسال از سوی بیمه مرکزی اعلام می‌شود و در واقع مشخص کننده میزان توانایی عمل به تعهدات یک شرکت بیمه است.
  • زمان پاسخگویی شرکت‌ها: یکی از مهم‌ترین فاکتورها برای ارزیابی عملکرد یک شرکت و میزان رضایت‌مندی مشتری این است که شرکت بیمه چند روز پس از ثبت شکایت، پاسخگوی مشتری خواهد بود.تمدید بیمه شخص ثالث ، متوسط مدت زمان پاسخگویی نیز از سوی بیمه مرکزی جمع‌آوری می‌شود و قابل استفاده است.
  • رتبه رضایتمندی: این مورد در واقع رتبه رضایت از مبلغ پرداختی خسارت است که بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی پژوهشکده بیمه، در سامانه بیمه مرکزی ثبت می‌شود.
  • شعب پرداخت: از جمله فاکتورهای پر اهمیت برای انتخاب یک شرکت بیمه از سوی مردم این است که آن شرکت بیمه چه تعداد شعبه در سراسر کشور دارد؟تمدید بیمه شخص ثالث ، نمایندگی‌ها و شعب شرکت بیمه تا چه حد در دسترس هستند؟
  • در مجموع، مبنای بهترین بیمه‌ شخص ثالث را می‌توان اولویت‌ شخص دانست. مدیر بیمه  تلاش می‌کند اطلاعات مربوط به بیمه‌های مختلف را بی‌طرفانه در اختیار افراد قرار دهد، تا بتوانند با آگاهی کامل، بهترین انتخاب را هنگام خرید بیمه‌ موردنظرشان داشته باشند.

تمدید بیمه شخص ثالث یا فسخ بیمه شخص ثالث

فسخ بیمه شخص ثالث اغلب غیرممکن بوده و امکان‌پذیر نیست؛ مگر در شرایطی که:

  • خودرو اسقاط شده باشد
  • خودرو مسروقه و گواهی معتبر از نیروی انتظامی داشته باشد
  • خودرو فرسوده و از رده خارج تشخیص داده شود
  • برای یک خودرو، از دو نمایندگی بیمه صادر شده باشد. هرچند این شرایط بسیار نادر است، اما در صورت بروز، بیمه‌گذار این حق را دارد که یکی از بیمه‌نامه‎‌ها را باطل کند.تمدید بیمه شخص ثالث ، طبق قانون در چنین شرایطی حق با شرکتی است که زودتر اقدام به صدور بیمه‌ نامه کرده است.

تمدید بیمه شخص ثالث وحذف الحاقیه بیمه شخص ثالث

در قوانین جدید، صدور الحاقیه و پرداخت هزینه اضافی حذف شده است.

مطابق قوانین سال‌های گذشته اگر تاریخ شروع بیمه شخص ثالث فرد بر اساس میزان دیه سال جدید نبود، بیمه‌گذار می‌بایست برای مدتی که بر مبنای دیه سال قبل بیمه را پرداخت کرده بود، حق بیمه‌ای متناسب با سال جدید پرداخت می‌کرد و برای آن الحاقیه صادر می‌شد. تمدید بیمه شخص ثالث ،در قوانین جدید نیاز به پرداخت این مبلغ اضافه نیست.

تمدید بیمه شخص ثالث ،دیجیتالی شدن بیمه‌نامه شخص ثالث

از جمله تغییرات مثبتی که در صنعت بیمه رخ داده است، آنلاین شدن پروسه خرید و صدور بیمه و حذف نسخه فیزیکی بیمه‌نامه است.تمدید بیمه شخص ثالث ، در همین راستا، بیمه‌نامه‌های سنتی شخص ثالث از سال 99 به فایل پی دی اف دارای QR کد تبدیل شده‌اند که مالکان خودرو می‌توانند پرینت این فایل یا صرفا کد یکتای ذکر شده در بیمه‌نامه را به‌همراه خود داشته باشند.

 

Source :bimebazar.com
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط احمدرضا کرامت 100/11/16:: 4:12 عصر     |     () نظر

 

استعلام اصالت بیمه نامه از موضوعات مهم این روزها می باشد که تمام دارندگان خودرو ها و و سایل نقلیه موتوری باید نسبت به آن توجه داشته باشند. استعلام اصالت بیمه نامه ،همان طور که می دانید، تمام رانندگان خودروها و موتورسیکلت ها باید وسایل نقلیه خود را بیمه کرده تا در صورت بروز حوادث ناگوار مانند تصادف، آتش سوزی و موارد این چنینی دیگر بخشی یا همه خسارت آن ها جبران شود. استعلام اصالت بیمه نامه ،مهم ترین بیمه های مربوط به وسایل نقلیه شامل بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث هستند.استعلام اصالت بیمه نامه ، بیمه شخص ثالث از اهمیت بیش تری برخوردار بوده و به همین دلیل اجباری است.استعلام اصالت بیمه نامه ، اما بیمه بدنه اختیاری بوده اما با این وجود از اهمیت بالایی برخوردار است. استعلام اصالت بیمه نامه ،به هر حال، نکته مهم در هنگام خرید بیمه شخص ثالث و بدنه یا حتی انواع دیگر بیمه نامه ها استعلام بیمه نامه و پیگیری اصالت بیمه می باشد. استعلام اصالت بیمه نامه ،این کار به شما اطمینان خواهد داد که بیمه معتبری را برای خودرو یا موتورسیکلت خود خریداری کرده اید.

 

شرکت بیمه مرکزی ایران برای سهولت کاربران جهت استعلام اصالت بیمه نامه ، اقدام به راه اندازی بخشی در سامانه خود برای انجام این کار کرده است.استعلام اصالت بیمه نامه ، بنابراین، کاربران می توانند به این سامانه مراجعه کرده و نسبت به استعلام بیمه نامه مورد نظر خود اقدام نمایند. با توجه به این که از سال 99 اعطای برگه های کاغذی در کنار بیمه نامه متوقف شده و تنها شماره های مربوط به بیمه نامه از طریق ارسال پیامک به دست بیمه شدگان می رسد، لزوم استعلام بیمه نامه افزایش یافته است. به این ترتیب، شما می توانید از طریق سامانه استعلام اصالت بیمه مرکزی و با وارد کردن شماره بیمه نامه خود، کد ملی و اطلاعات خواسته شده دیگر استعلام بیمه خریداری شده تان را بررسی کنید. استعلام اصالت بیمه نامه ،ما در ادامه نحوه استفاده از این سامانه برای استعلام بیمه نامه را به طور مفصل برای شما بیان خواهیم کرد تا در این مورد با مشکلی مواجه نباشید. پس در ادامه با ما همراه باشید.

 


ر

یکی از روش های در نظر گرفته شده برای استعلام بیمه نامه استفاده از کد یکتا است. جهت انجام استعلام بیمه با استفاده از کد یکتا باید بعد از ورود به صفحه اصلی این سامانه که در بخش قبل نحوه ورود به آن را برای شما توضیح دادیم، گزینه «استعلام با کد یکتا» را بزنید. استعلام اصالت بیمه نامه ،بعد از کلیک بر روی این گزینه از شما خواسته می شود اطلاعاتی چون شماره یکتا بیمه نامه، کد ملی / شناسه ملی فرد استعلام کننده را وارد کنید. بعد از وارد کردن این اطلاعات به صورت دقیق، باید کد امنیتی موجود را هم در کادر مربوطه به خود قرار داده و در نهایت گزینه «استعلام» را بزنید. به این ترتیب، استعلام اصالت بیمه نامه شما انجام شده و اطلاعات آن به شما داده خواهد شد. در صورتی که بیمه نامه شما معتبر باشد دیگر مشکلی نداشته و می توانید با خیالی راحت از ان استفاده کنید. در غیر این صورت باید نسبت به پیگیری این بیمه نامه و در صورت نیاز شکایت از شرکت ارائه دهنده اقدام نمایید.

خود را مشخص کنید. برای این کار بر روی کادر موجود در زیر گزینه «شرکت بیمه گر»  کلیک نموده تا نام شرکت های مختلف بیمه ای برای شما نمایش داده شود. نام شرکت مورد نظر که بیمه خود را از آن خریداری کرده اید را در لیست نمایش داده شده پیدا کرده و بر روی آن کلیک کنید.

  1. 2بعد از وارد کردن نام شرکت بیمه گر باید شماره بیمه نامه خود را هم در کادر مربوطه وارد کنید. شماره بیمه نامه در اطلاعات بیمه ای شما از جمله کارت بیمه وجود دارد. باید این شماره را هم پیدا کرده و در این بخش وارد کنید.
  2. 3در نهایت هم باید کد ملی و شناسه ملی خود را در کادر مربوط به آن وارد نمایید.

بعد ورود این این اطلاعات که برای انجام استعلام اصالت بیمه نامه ، با استفاده از شماره بیمه نامه از شما درخواست می شوند، باید کد امنیتی موجود در صفحه را هم در جایگاه خود قرار داده و گزینه «استعلام» در پایین صفحه را بزنید. کار استعلام بیمه شما با استفاده از شماره بیمه نامه انجام گرفته و اطلاعات مربوط به صحت اعتبار آن در اختیارتان قرار می گیرد.


استعلام اصالت بیمه نامه با کد VIN

راه بعدی که در این سامانه جهت تایید اعتبار بیمه نامه شما برای تان فراهم شده است، استفاده از کد VIN می باشد. تمام خودروها دارای یک کد VIN مشخص می باشند که هم در قسمتی از بدنه خودرو شما ثبت شده است و هم بر روی کارت ماشین تان نوشته شده است. بهتر است این کد را از طریق کارت ماشین خود استخراج کنید تا امکان استعلام اصالت بیمه نامه ، به وسیله آن فراهم شود. به هر حال، برای انجام استعلام بیمه با استفاده از این کد هم لازم است چند مرحله را طی کنید.

استعلام اصالت بیمه نامه با کد vin

  1. 1ابتدا باید در سامانه مربوطه بر روی گزینه «استعلام با کد VIN» کلیک نمایید.
  2. 2بعد از انتخاب این گزینه از شما درخواست می شود که این کد و شماره تلفن خود را در کادری که برای آن ها قرار داده شده است، وارد کنید. در نهایت کد امنیتی موجود را هم وارد کرده و گزینه «ارسال کد تایید» در قسمت پایین این صفحه را بزنید.
  3. 3بعد از این که کد VIN و شماره تلفن همراه خود را وارد کردید، یک کد تایید به این شماره تلفن ارسال می شود که باید آن را هم وارد کنید. در صورتی که صحت شماره تلفن وارد شده توسط شما تایید شود، می توانید نسبت به استعلام اصالت بیمه نامه ، خود با استفاده از این روش اقدام نمایید. توجه داشته باشید که شما تنها 5 بار در روز مجاز هستید که با یک شماره تلفن نسبت به استعلام بیمه خریداری شده خود اقدام کنید.

تا این جا روش های گوناگون در نظر گرفته شده استعلام اصالت بیمه مرکزی را برای شما بیان کردیم. همان طور که مشاهده کردید، استفاده از این روش ها بسیار ساده بوده و به راحتی می توانید به این سامانه مراجعه و نسبت به استعلام اصالت بیمه نامه ، خود اقدام کنید. هم چنین، روش های در نظر گرفته شده برای این کار از تنوع بسیار بالایی برخوردار هستند و شما می توانید هر یک از آن ها را که تمایل داشته باشید، برای استعلام بیمه استفاده کنید. پس با توجه به این که این روزها معمولا بیمه های کاغذی صادر نشده و شماره بیمه از طریق پیامک فرستاده می شود، بهتر است با استفاده از این روش ها از صحت اعتبار بیمه نامه های خریداری شده خود اطمینان پیدا کنید.


نتیجه گیری:

با توجه به این که در سال های اخیر اعطای برگه های کاغذی بیمه نامه انجام نمی گیرد و شماره بیمه نامه خریداری شده از طریق پیامک ارسال می شود، استعلام اصالت بیمه نامه ، از اهمیت بالایی برخوردار است. شرکت بیمه مرکزی راه های گوناگونی برای انجام این کار از طریق سامانه مربوطه برای شما در نظر گرفته است. از جمله مهم ترین راه هایی که می توانید نسبت به استعلام اصالت بیمه از طریق سامانه و به صورت آنلاین اقدام کنید، استفاده از کد یکتا، شماره بیمه نامه، کد VIN و استفاده از پیامک می باشد. ما در این جا هر کدام از این روش ها برای استعلام بیمه نامه را به طور مفصل برای شما توضیح دادیم. بنابراین، شما می توانید از طریق هر یک از این روش ها که تمایل داشته و اطلاعات مورد نیاز آن در دسترس شما قرار دارد، برای استعلام بیمه اقدام نمایید. قبل از اقدام برای استعلام اصالت بیمه مرکزی بهتر است اطلاعات مورد نیاز برای انجام این کار از جمله کد یکتای ماشین، شماره بیمه نامه، کد VIN و کد ملی خود را اماده داشته باشید تا در هنگام مراجعه به این سامانه با مشکل مواجه نشوید.

 

سوالات متداول

1- روش های استعلام اصالت بیمه نامه کدام اند؟

با استفاده از سامانه استعلام اصالت بیمه نامه بیمه مرکزی می توانید اصالت بیمه نامه خودرو خود را با کد یکتا، پیامک، شماره بیمه نامه و کد VIN بررسی نمایید.

2- آیا استعلام اصالت بیمه نامه با پیامک امکان پذیر است؟

بله، برای استعلام اصالت بیمه نامه با پیامک باید از طریق شماره بیمه نامه چاپ شده * شماره بیمه گذار * 1 و سایر روش هایی که در مقاله ذکر شد اقدام نمایید.

3- استعلام بیمه نامه با شماره بیمه نامه چگونه انجام می شود؟

برای این کار باید در سامانه استعلام اصالت بیمه مرکزی  بر روی گزینه «استعلام با شماره بیمه نامه» در صفحه اصلی کلیک کنید و ادامه مراحل را طبق مقاله پیش بروید.

 

Source:hamrahmoshaver.com
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
 


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط احمدرضا کرامت 100/11/13:: 5:42 عصر     |     () نظر

 

بیمه شخص ثالث موتور ،انتخاب بهترین بیمه موتور سیکلت، یکی از دغدغه‌های اصلی‌ست که صاحبان موتور معمولاً با آن مواجه هستند. بیمه شخص ثالث موتور ،بنابراین بهتر است پیش از خرید، با مقایسه‌ دقیق و استعلام قیمت معتبرترین شرکت‌های بیمه، از انتخاب بهترین بیمه‌ موتور اطمینان حاصل کرد.بیمه شخص ثالث موتور ، مدیر بیمه  با فراهم آوردن امکان استعلام آنلاین قیمت بیمه  از تمامی در چند لحظه و مقایسه‌ی آن‌ها، شما را در انتخاب بهترین بیمه همراهی می‌کند.

بیمه شخص ثالث موتور ،اخذ بیمه شخص ثالث برای موتور سیکلت نیز مانند خودرو از نظر قانون اجباری‌ست، اما بر خلاف خودرو طبق آمار سال 98 حدود 80? از مالکان موتورسیکلت این بیمه را برای موتور خود تهیه نمی‌کنندبیمه شخص ثالث موتور ،. این درحالی‌ست که بیش از 30? تصادفات به موتورسواران مربوط می‌شود. بیمه شخص ثالث موتور ،همین موضوع اهمیت تهیه بیمه شخص ثالث برای موتور را دوچندان می‌کند.

اما منظور از شخص ثالث در بیمه چیست؟ بیمه شخص ثالث موتور ،هر فردی غیر از راننده مقصر که در حادثه رانندگی زیان ببیند، شخص ثالث نامیده می‌شود

پوشش‌های بیمه شخص ثالث موتور سیکلت:

بیمه شخص ثالث موتورسیکلت سه مورد کلی را تحت پوشش قرار می‌دهد:

  • خسارت مالی شخص ثالث
  • خسارت جانی شخص ثالث
  • خسارت جانی به راننده

بنابراین بیمه شخص ثالث خسارات مالی وارد شده به شخص ثالث و خسارات جانی وارد شده به هردوطرف حادثه (راننده مقصر و شخص ثالث) را تحت پوشش قرار داده و جبران می‌کند.

حوادث تحت پوشش بیمه شخص موتور سیکلت

  • برخورد و تصادف با هر گونه جسم ثابت و یا متحرک
  • خساراتی که از محموله و یا بار موتور سیکلت به اشخاص ثالث وارد گردد
  • دیه فوت و یا نقص عضو
  • هزینه درمان شخص ثالث در صورت بروز مصدومیت به علت تصادف با موتور سیکلت
  • هر گونه خسارت مالی وارد شده به شخص ثالث

مواردی که تحت پوشش بیمه شخص ثالث موتور قرار نمی‌گیرد:

  • خسارت  وارد شده به موتور سیکلت راننده مقصر
  • خسارت وارد شده به بار یا محموله موتورسیکلت بیمه‌شده
  • خسارت وارد شده ناشی از اشعه رادیواکتیو و هر گونه تشعشعات رادیواکتیویته
  • پرداخت جرائم ناشی از محکومیت قضایی و جزایی

قیمت بیمه شخص ثالث موتور سیکلت و عوامل تأثیرگذار بر آن:

نوع موتور سیکلت که به چهار دسته زیر تقسیم می‌شود:

  • موتور سیکلت گازی
  • موتور سیکلت دنده‌ای یک سیلندر
  • موتور سیکلت با دو سیلندر و بالاتر
  • موتور سیکلت سه چرخ و سایدکار

بطور کلی هرچه تعداد چرخ وسیلندر موتور بیشتر باشد، قیمت بیمه ثالث نیز بالاتر می‌رود.

همچنین تخفیف‌های وسیله نقلیه و راننده نیز در قیمت تأثیرگذار هستند.

سقف تعهدات بیمه شخص ثالث موتور

طبق قوانین سال 1400 و با توجه به نرخ دیه تعهد مالی بیمه شخص ثالث موتورسیکلت به شرح زیر است:

تعهد مالی: حداقل به میزان 16 میلیون تومان و سقف 320 میلیون تومان

تعهد جانی فوت ونقص عضو کامل هر نفر: 640 میلیون تومان

بیمه حوادث راننده (سرنشین): 480 میلیون تومان

قوانین فسخ و انتقال بیمه شخص ثالث موتور

بیمه شخص ثالث موتور ، در صورتی که توسط نیروی انتظامی، (به هر دلیلی) از رده خارج و اوراق اعلام شود بیمه‌نامه فسخ شده و هزینه آن بصورت تعرفه روزشمار از تاریخ صدور بیمه‌ نامه محاسبه می‌شود.

در صورت انتقال مالکیت موتور سیکلت، کافی‌ست به همان‌جایی که بیمه را از آن تهیه کرده‌اید، مراجعه نموده و درخواست انتقال بیمه‌ نامه را بدهید.بیمه شخص ثالث موتور ، همچنین درصورتی که می‌خواهید تخفیف بیمه را برای خود حفظ کنید توجه داشته باشید که بطور کلی با انتقال مالکیت عملاً بیمه شخص ثالث نیز انتقال پیدا می‌کند.

 

source:bimebazar.com
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
 


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط احمدرضا کرامت 100/11/13:: 5:38 عصر     |     () نظر
<   <<   11   12   13   14   15   >>   >